home  -  news and archive

home - news and archive

.news and presentation 2018

2018Posted by titia eggen Thu, September 21, 2017 03:19:07

___________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

DECEMBER 2018

Witte Rook:

Op internet kwam ik deze foto tegen in een beeldblog van Jorieke Rottier. Het zijn zes foto's over elkaar heen, een van mijn werk in combinatie met het werk van J.C.J. van der Heijden, Arnulf Rainer, Emma de Roey, Maria Barnas, Gam Bodenhausen. Heel verrassend.

Blog >>https://witterook.nu/artikelen/bladeren-en-verder/<<
Jorieke Rottier >Jorieke Rottier<
Bladeren en verder

' Afgelopen maand werkte ik (Jorieke Rottier) bij GHL Middelburg. Daar vond een sortering en zoektocht in het werk uit mijn atelier plaats, die resulteerde in een serie van vier presentaties. Naar aanleiding van diverse gesprekken met collega’s en bezoekers is deze beeldblog ontstaan. De beelden die hier getoond worden vormen een selectie van associaties van derden bij mijn werk' .


Titia Eggen

J.C.J. van der Heijden
Arnulf Rainer
Maria Barnas
Gam Bodenhausen
Emma de Roey


___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

NOVEMBER 2018

'Voor een visitekaartje op de eerste rij'.
Mijn bijdrage aan het groeiend aantal visitekaartjes voor het project van Natascha Waeyen.Deelnemers :>> http://nataschawaeyen.nl/category/voor-een-visitekaartje-op-de-eerste-rij/
__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________


OKTOBER 2018

Kerkrade - Werkplaats K'Multiply by Sharing IX'

Begin oktober vindt de 9e editie van 'Multiply by Sharing' plaats met werk van de kunstenaars van Werkplaats K en 10 gastkunstenaars.
Detail vloerbeeld "Momenten in de tijd".
Tekst in de catalogus

Multiply by Sharing is zowel het leitmotiv van Werkplaats K alsook de naam van onze jaarlijkse overzichtstentoonstelling.
Naast het scheppen van nieuwe kunst en kunstvormen zoeken de kunstenaars van Werkplaats K ook verbinding met hun omgeving. Soms dichtbij, in de wijk; soms verder weg in de Euregio. Vermenigvuldigen doe je door te delen met elkaar. En er gaat geen dag voorbij zonder dat de ene kunstenaar spullen of adviezen vraagt aan de ander. Maar ook inhoudelijk zoeken kunstenaars elkaar regelmatig op om samen exposities te organiseren of om projecten uit te werken.
Tijdens de jaarlijkse overzichtstentoonstelling kunnen de bezoekers het resultaat zien van deze werkwijze.

Tijdens de negende editie van Multiply by Sharing, die plaats vindt van 5 tot en met 7 oktober 2018, delen de kunstenaars hun gebouw met 10 andere kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland, Spanje en de VS. De kunstenaars van Werkplaats K hebben daarbij externe kunstenaars voorgedragen aan een selectiecommissie. Gastcurator was dit jaar Arjen van Prooijen.

Afgelopen jaar hebben drie jonge kunstenaars als artists in residence gewerkt in Werkplaats K. Zij hebben via workshops verbinding gezocht met enkele kunstenaars en hun werk. Het resultaat van dit proces is een klank- en beeldperformance waarvan de première plaats vindt als openingsactiviteit van MbS IX.

Tot slot is vermeldenswaardig dat MbS IX onderdeel is van de Kunstroute Herzogenrath/Kerkrade. Voor geïnteresseerden uit de Euregio valt er heel wat te genieten dat weekend.

Wij danken Arjen van Prooijen voor zijn kritische blik; betrokkenen van Kunstroute Herzogenrath/Kerkrade voor het multiply-effect; de gastkunstenaars voor het delen van hun kunst; de Artists in Residence voor hun grensverleggende workshops; de gemeente Kerkrade voor het gebruik van dit pand en al onze vrijwilligers/kunstenaars van Werkplaats K voor hun energie om MbS IX mogelijk te maken. Kunstenaars en bestuur Werkplaats K - September 2018____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

JUNI 2018

Maastricht - Theresia Atelierpand


Open Atelier Dag
- 3 juni 2018 van 11-17 uur

St. Theresiaplein 22 - 6213 CG Maastricht

Deelnemende kunstenaars: Marianne Aartsen, Riny Adam, Jenny Albertz, Merle Anderson, Danielle Brouns, Rob Driessen, Titia Eggen, Hilda Haafkens, Harrie Habets, Milous Heunks, Willem Janssen, Hub Krewinkel, John Lambrichts, Marjon Merkelbach, Nicole Mulkens, Saskia Spitz, Tineke de Vroome, Karim Zoroufi.


____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________

MEI - JUNI 2018

Den Haag - Pulchri

'Beeldreflecties, Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later'
Jubileum tentoonstelling van 6 mei t/m 23 juni 2018

Lange Voorhout 15 - Den Haag, NL - www.pulchristudio.nlPersbericht -- >>https://drive.google.com/file/d/0B0LURo-bU7OQVEswZWNlenZrTnNiUWRrUXhoa3A5dVFBRlo0/view <<

Op 8 mei 2018 opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden de jubileumtentoonstelling ‘Beeldreflecties, De Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later’ in Pulchri Studio in Den Haag.

De kunstwerken in de jubileumtentoonstelling bespiegelen een eeuw beeldhouwgeschiedenis. Zeven beelden kregen het stempel ‘signaalbeeld’, omdat ze een verandering in de beeldhouwkunst zichtbaar maken. 100 Leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hebben zich door deze beelden laten inspireren om een nieuw kunstwerk te maken.

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is opgericht in 1918 als een belangenvereniging voor beeldhouwers. De vereniging streeft ernaar de belangstelling voor de driedimensionale kunst in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen ruimtelijk werkende kunstenaars te bevorderen. De NKvB zet zich in voor de belangen van de Nederlandse beeldhouwkunst, de ruimtelijke kunsten en die van de kringleden in het bijzonder.


Uit de catalogus:

Titia Eggen - inspiratie - Tim Breukers en Andreas Arndt.
Kring-lid sinds 2002
Woont en werkt in Maastricht

Mijn keuze valt op het werk van Tim Breukers en Andreas Arndt.

M.n. het materiaalgebruik en de zoekende weg naar een beeld is wat mij aanspreekt. Het vluchtige karakter van de installatie biedt veel ruimte om het verhaal steeds bij te sturen, aan te vullen en te wijzigen. Het materiaalgebruik nodigt ook uit om in alle vrijheid schetsmatig te denken en te werken, zonder van te voren al te strak vast te leggen waar je naar toe wilt.

Mijn werk is conceptueel van aard en gaat over ‘ergens zijn’, met telkens een facet van dit ongrijpbare ergens. Plaatsaanduidingen in woord en beeld vormen een onderdeel in mijn werk. Vluchtig, tijdelijk en kwetsbaar. In boekvorm, installaties en collages.


Uit de serie ‘Hier=ergens’. B.03 - gemengde technieken - 60x60x7,5 cm - (detail) - tekst uit catalogus.

Prinses Beatrix opent de tentoonstelling door de 100e steen aan de cirkel toe te voegen.
Titel werk - 'ergens=hier' - 2018


____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

MEI 2018

Maastricht

Designday 13# -
SAM Decorfabriek Maastricht
-zaterdag 26 en zondag 27 mei
Meerssenerweg 215, 6224 AC - Maastricht


Op uitnodiging van Jo Schoenmakers en Marjo de Vries van Vormstof ga ik tijdens deze 2 daagse Designday deelnemen aan de Porselein-workshop 'Bellefroid 2.0'. De resultaten worden in december in het Centre Ceramique geexposeerd.

Dit is een samenwerking tussen VORMSTOF en Centre Ceramique.

Zie website >>
https://www.designday.nl/en/workshop-vormstof-en-centre-ceramique/<<
Vormstof >> http://www.jasmv.nl/vormstof <<
Lees meer op de site >> https://www.designday.nl/workshops/<<


foto @ Anne Jannes Photography

In de designer@work, georganiseerd door Vormstof en Centre Céramique, kreeg vandaag een select gezelschap de kans de iconische 'De Vogel' van Edmond Bellefroid opnieuw te interpreteren. Vandaag zijn de deelnemers Chequita Nahar (decaan van Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Remon Veraart (CEO van Mosa Tiles), Paul Roeden (zoon van de Mosa familie), Henk Houben (fotograaf, bekend van het boek SPHINX), Titia Eggen (beeldend kunstenaar), Johanna Steenman (edelsmid), Linda Maissan (kunstenaar en ontwerper).