home  -  news and archive

home - news and archive

.news and presentation 2019

2019Posted by titia eggen Sat, November 24, 2018 20:25:11


________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

UPCOMING


November - GNKK - Grote Nederlandse Kunst Kalender 2020 - uitgave in november 2019

Oktober -
Margraten / Wolfshuis - Galerie Wanda Reiff

.
.
.
.
.

September
Wittem - Kunstdagen Klooster Wittem

6 t/m 29 september 2019

Maandag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur.
Weekends van 12.00-17.00 uur - De entree is gratis.

klik >> https://kunstdagenwittem.nl/32-ste-editie-2019/

Info Kunstdagen: 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland
Klooster: klik >> https://kunstdagenwittem.nl/100-jaar-vrouwenkiesrecht/
Tuin: klik >> https://kunstdagenwittem.nl/expositie/


Kunstexposities tijdens Kunstdagen Wittem 2019

Expositie kloosterbibliotheek: 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland

In 2019 bestaat het Vrouwenkiesrecht in Nederland 100 jaar. Dit thema is de aanleiding om 100 vrouwelijke kunstenaars uit te nodigen voor deze tentoonstelling.
Zij stellen ieder een uniek werk beschikbaar voor deze tentoonstelling. Deze werken zijn allemaal te koop en een deel van de opbrengst komt ten goede aan een nog te bepalen goed doel, uiteraard gerelateerd aan het thema ‘vrouwen’.
Het goede doel en de opbrengst van de verkochte werken, zal op de laatste dag van de tentoonstelling, zondag 29 september, aan het publiek bekend worden gemaakt.

Schrijver Paul van der Steen houdt dan tevens een korte lezing over zijn boek “De ongehoorde helft”.

Expositie kloostertuin
Vier kunstenaars (Natascha Waeyen, Ans Repkes, Titia Eggen en Morena Bamberger) zullen groot, ruimtelijk werk exposeren in de kloostertuin vanuit hetzelfde thema, 100 jaar Vrouwenkiesrecht.

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

PAST

_______________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________


JUNI 2019

Houthem St. Gerlach - Valkenburg
Houtkust - kunstenaarsinitiatief

CONCERT - FILMPROJECT - BEELDENDE KUNST - 30 juni

De Houtkust - Vroenhof 18 - 6301 KG Valkenburg


CONCERT: Om 15.00 uur door blokfluitensemble LUNET - 'Genoegens'

‘Genoegens’ is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Bertolt Brecht, dat uitdrukking geeft aan simpele verwondering over alledaagse dingen. Associatief wordt aan iedere versregel een muziekstuk gekoppeld, waarbij zorgeloosheid en muzikaal plezier primair is. Muziek is er immers op de eerste plaats om spelers én luisteraars een genoegen te doen.

Lunet is er trots op bij deze concerten voor de eerste keer zijn nieuwe aanwinst bij het instrumentarium te kunnen laten horen: een contrabasblokfluit van Küng.


FILMPROJECT:
om 16.30 uur - FILMPROJECT DE HOUTKUST.
- "16 Variationen über eine Irische Jig" van Sören Sieg - 16 kunstenaars.

Bij het concert op 30 juni in het atelier in Houthem vindt ook de presentatie plaats van het video-project De Houtkust. Beeldend kunstenaars verbonden met het atelier maakten korte video’s bij elk van de 16 Variationen über eine irische Jig van Sören Sieg, gespeeld door Lunet. De resulterende video is een onderzoek naar interactie tussen muziek en de wereld van de beeldende kunst. Hoe kunnen verschillende invalshoeken en elementen samen gevoegd worden, elkaar versterken en/of juist elkaar bevragen? Het resultaat van dit avontuur delen we graag met het publiek.

Deelnemers: Gwain van der Meulen, Anet van de Elzen, Frans Lagro, Jaqueline Wassen, Dagmar Baumann, Ben Leenen, Ri-Jeanne Cuppens, Anne-Marie van Sprang, Lale Andic, Agnes Roothaan-ARF, Ans Verdijk, Annemiek Jongenelen, Noelle Cuppens, Claudia Volders, Titia Eggen.


BEELDENDE KUNST: Agnes Roothaan en Mariëlle Soons werk in “de Gedachtengang van Betsy Zooi” en zijn er atelierpresentaties van Fienke Teeken, Anne-Marie van Sprang, Ans Verdijk en Ri-Jeanne Cuppens.


Muziek >> klik hier << - Sören Sieg.
Filmfragmenten - video stills van diverse kunstenaars: Titia Eggen, Ben Leenen, Ans Verdijk, Anne-Marie van Sprang, Ri-Jeanne Cuppens, Annemieke Jongenelen, Dagmar Baumann, Noelle Cuppens,

Titia Eggen - Silence
Ben Leenen
Ans Verdijk
Anne-Marie van Sprang
Ri-Jeanne Cuppens
Annemieke Jongenelen
Dagmar Baumann
Noelle Cuppens

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________


MEI 2019

Vorige week bericht ontvangen dat ik ben voorgedragen voor GNKK - DE GROTE NEDERLANDSE KUNSTKALENDER 2020, om mijn werk te presenteren. Foto en tekst zijn de deur uit en in november zal de uitgave verschijnen. Deze is nu al te bestellen en verkrijgbaar vanaf 1 november 2019.


De Grote Nederlandse Kunstkalender 2020

Na de succesvolle Rotterdamse, Amsterdamse en Noord-Brabantse edities, verscheen voor het jaar 2017 de eerste landelijke variant. Dit jaar verschijnt de vierde Grote Nederlandse Kunstkalender: de GNKK 2020. Wil jij er als eerste bij zijn?

Bestel hem dan nu alvast in onze >> https://www.trichisboeken.nl/<<

Drie kilo kunst van eigen bodem

De Grote Nederlandse Kunstkalender toont op groot formaat elke dag een ander werk, van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. De scheurkalender staat bomvol beeldende kunst, fotografie, mode, illustraties, architectuur en design. Door zijn afwijkende formaat (30 x 34 cm, bijna drie (!) kilo zwaar) en eigentijdse inhoud is de kalender een musthave. Interessant voor de kunstliefhebber, maar ook voor diegene die zich wil laten verrassen door het veelzijdige aanbod aan kunsten van eigen bodem.

Redactie

De kunstenaars worden geselecteerd door een onafhankelijke, deskundige redactie. Dit zijn kunstkenners uit verschillende disciplines, waardoor een breed palet aan kunstwerken ontstaat.

Grote broer

De Nederlandse Kunstkalender is familie van de Grote Rotterdamse Kunstkalender, die vijf jaar op rij verscheen. In Rotterdam is de kalender inmiddels een begrip en vaak al voor de feestdagen uitverkocht. Ook zijn er eerder Amsterdamse, Haagse en Noord-Brabantse edities uitgebracht. In 2020 verschijnt er voor de vierde keer een landelijke variant.

Pluk je dag

De kalender komt mede tot stand dankzij het crowdfundproject Pluk je Dag. Hierbij 'plukken' organisaties en instellingen een datum waarop zij met logo en korte boodschap bij het kunstwerk van die dag komen te staan.


Uitgever Kantoor Kraaij >> http://www.kantoorkraaij.nl/rubriek/project/ <<

Reactie >> https://www.trichisboeken.nl/site/nederlandse_kunstkalender/over/ <<

GNKK >> https://www.trichisboeken.nl/site/nederlandse_kunstkalender/home/ <<________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________


MAART 2019


Nieuwsbrief van SAM - Stichting Ateliers Maastricht.
Een portret van: Beeldend kunstenaar Titia Eggen

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten.

Achter de deur van… Titia Eggen (1954) – Beeldend kunstenaar
Tekst en foto’s: Rick van der Linden

Zie Nieuwsbrief >> http://sam-ateliers.nl/nieuwsbrief_online/ <<


Publicatie ‘Cirkel’, waar op 36 pagina’s een fragment van een cirkel is getekend.


Achter de deur van... Titia Eggen (1954) - Beeldend kunstenaar
Tekst en foto's: Rick van der Linden

In een voormalig klaslokaal aan het Sint Theresiaplein in Maastricht bevindt zich het atelier van Titia Eggen. De grote ramen bieden uitzicht op robuuste bomen en een imposante kerk. Een duidelijk contrast met de kwetsbare en lichte materialen waarmee Titia werkt. Die keuze is bewust, want ze wil zo min mogelijk door ballast belemmerd worden.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Titia en ik ben autonoom beeldend kunstenaar. Maar nog meer voel ik me reiziger en onderzoeker. Ik werk vanuit nieuwsgierigheid en voor mij is het proces voor een deel belangrijker dan het resultaat. In mijn werk zoek ik voortdurend naar abstractie. Ik werk bijvoorbeeld met woorden die betrekking hebben op een plek, maar niet te specifiek een locatie aanduiden, zoals ‘binnendoor’, ‘voorbij’, ‘achterlangs’ en ‘buitenom’. De toeschouwer mag zelf zijn verhaal bij mijn werk formuleren. Ik voel niet de behoefte om mijn primaire emoties te uiten in mijn werk, want mijn persoonlijke verhaal is niet belangrijk, wel wat ik er mee doe.

Ballast'Meridiaan'

Hoe ga je te werk?
Meestal begin ik vanuit een universeel grondthema: de plek waar je voeten staan, zowel fysiek als mentaal. Fysiek kun je je op een locatie bevinden, maar qua gedachten ben je vaak in andere gebieden. Die wisselwerking fascineert me.
Ik maak vloerbeelden over de plek waar ik ben en denkbeelden over mentale plekken. Mijn werk is luchtig, makkelijk mee te nemen. Het moet in een rugzak passen en als dat niet kan, dan moet het weinig wegen. Dat vind ik belangrijk, want het tijdelijke karakter ervan wil ik versterken en het mag geen ballast zijn.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben in Ulestraten in Zuid-Limburg geboren. Mijn ouders hebben elkaar in Amsterdam ontmoet en zijn later naar het zuiden verhuisd. Mijn moeder had een muzikale achtergrond en mijn vader was kunstenaar. Ik heb op de Kunstacademie in Maastricht gestudeerd en ben al 36 jaar beeldend kunstenaar. Van kinds af aan heb ik gezien en geleerd hoe je met onregelmatige inkomsten van een kunstenaarspraktijk kunt leven en welke houding nodig is om dat vol te houden.

Hier en nu
'Archief van propjes'

Heb je een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar?
Wolfgang Laib vind ik erg goed. Laib is een kunstenaar die werkt met natuurlijke materialen als stuifmeel en rijst. Hij maakt ruimtelijke installaties die vaak tijdelijk zijn en volgens een meditatief proces tot stand komen. Het bijzondere aan zijn werk is dat je uiteindelijk niet meer ziet dat je naar stuifmeel, rijst of melk kijkt. Hij weet er iets anders van te maken.

Wat inspireert je?
Inspiratie haal ik uit het hier en nu. In mijn werk ben ik niet bezig met de toekomst of het verleden. Waar je als mens bent is een gelaagd gegeven en ik probeer hier grip op te krijgen, telkens opnieuw in verschillende vormen. Heel elementair, wetende dat ik enkel facetten ervan kan aanraken. Alleen in het nu kan ik handelen, beleven, keuzes maken. Niet gisteren, niet morgen, maar vandaag. Die aandacht en focus wil ik ook in mijn werk leggen.

Waar ben je nu mee bezig?

Als ik terugkijk op mijn werk ben ik eigenlijk voortdurend met hetzelfde bezig. Het gaat over waar je bent, maar iedere keer met een andere benadering of gericht op een ander facet. Vloerbeelden over plekken waar je letterlijk staat, hoeveel ruimte je inneemt en nodig hebt. Fictieve reisnotities over plekken waar je kunt zijn in gedachten en die een abstracte beweging aangeven. De lengte- en breedtegraden die aangeven waar we zijn en die we veelvuldig gebruiken, maar niet letterlijk kunnen zien.
Het meeste werk bestaat uit papier, het materiaal waar ik het liefst mee werk, omdat het vergankelijk is en het tijdelijke en vluchtige van het moment accentueert, als een krabbel.

Onthechten
'Collage'

Wat is je droomproject?
Ik heb geen concreet droomproject, maar wel een manier van werken - zoveel mogelijk nomadisch te werk gaan. Ik blijf proberen om nog lichter te werken. De materialen die ik gebruik zijn al luchtig, maar ik zou dit nog verder door kunnen voeren. Het idee van onthechten spreekt me erg aan, de mogelijkheid om elk moment mijn spullen te pakken en te kunnen vertrekken. Hoewel ik materiaalgevoelig ben, ben ik niet gehecht aan materialen. Ik zou makkelijk afstand kunnen doen van de spullen om me heen.

Wat is je meest belangrijke gereedschap, waar kun je echt niet zonder?
Mijn relativerings- en uithoudingsvermogen. Ik kan mijn werk goed relativeren. Ik realiseer me dat het voor mij belangrijk is, maar misschien niet voor de wereld. Dat besef geeft me vrijheid. Uithoudingsvermogen omdat ik weet dat er ondanks tegenslagen altijd nieuwe mogelijkheden komen om verder te kunnen.

Binnenstructuur
Vloerbeeld, 2014 (Foto: Titia Eggen)

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Op de Kunstacademie was er een docent die zei ‘Probeer je binnenstructuur te ontdekken. Wie ben je? Wat vindt je prettig?’ En mijn vader zei ooit ‘Blijf trouw aan wat je voelt en wat je moet doen’. Beide komen op hetzelfde neer: zorg dat je niet losgeslagen raakt van je eigen oorsprong. Zo probeer ik te leven.

Tot slot, wat betekent SAM voor jou?
Een atelier is ontzettend belangrijk voor mij. Ik heb altijd gezien hoe hard er geknokt werd om ateliers in de stad te realiseren. In mijn atelier word ik niet afgeleid door huiselijke dingen, het is de plek waar ik kan zoeken. De ruimte is hoog en het licht is mooi. Het contact met andere huurders in het gebouw is goed. En waar kan helpen we elkaar.


Kijk voor meer informatie over Titia Eggen op >> www.titiaeggen.nl<<


________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________JANUARI 2019

Expositie Mosa Design - 2019.

CENTRE CERAMIQUE MAASTRICHT - i.s.m. Vormstof.
Met o.a. de resultaten van workshop Bellefroid 2.0 in mei 2018.

25 januari - 1 september 2019

Tijdloos porselein uit Maastricht


De expositie toont elegante Mosa-ontwerpen waarbij functionaliteit en vormgeving perfect in balans zijn. Kopstukken uit de tentoonstelling zijn de speelse Wilma, de sierlijke Norma, de koninklijke Sylvia en de koningin van onze tentoonstelling, zonder kroon en tijdloos aantrekkelijk in haar eenvoud: Sonja.
Piet Stockmans, een van de bekende Mosa ontwerpers, vertelt tijdens de opening over zijn wereldberoemde serviezen en hoe hij de balans vond tussen vorm en functionaliteit.

Deze tentoonstelling vormt tevens het sluitstuk van een samenwerking tussen Centre Céramique en Vormstof. Jo Schoenmakers en Marjo De Vries maakten van 'De Vogel' (een iconisch design object van vormgever Bellefroid) een nieuwe mal aan de hand van een 3D-print.

Tijdens Designday 2018 gingen deelnemers hiermee aan de slag en maakten ze actuele varianten op de legendarische keramische vogel. De resultaten van dit bijzondere initiatief worden eveneens geëxposeerd in deze tentoonstelling.

website
>>https://www.designday.nl/workshop-vormstof-en-centre-ceramique/<<
>> https://tentoonstelling.centreceramique.nl/index.php?id=14465<<

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht


________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________news and presentation 2018

2018Posted by titia eggen Thu, September 21, 2017 03:19:07

___________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

DECEMBER 2018

Witte Rook:

Op internet kwam ik deze foto tegen in een beeldblog van Jorieke Rottier. Het zijn zes foto's over elkaar heen, een van mijn werk in combinatie met het werk van J.C.J. van der Heijden, Arnulf Rainer, Emma de Roey, Maria Barnas, Gam Bodenhausen. Heel verrassend.

Blog >>https://witterook.nu/artikelen/bladeren-en-verder/<<
Jorieke Rottier >Jorieke Rottier<
Bladeren en verder

' Afgelopen maand werkte ik (Jorieke Rottier) bij GHL Middelburg. Daar vond een sortering en zoektocht in het werk uit mijn atelier plaats, die resulteerde in een serie van vier presentaties. Naar aanleiding van diverse gesprekken met collega’s en bezoekers is deze beeldblog ontstaan. De beelden die hier getoond worden vormen een selectie van associaties van derden bij mijn werk' .


Titia Eggen

J.C.J. van der Heijden
Arnulf Rainer
Maria Barnas
Gam Bodenhausen
Emma de Roey


___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

NOVEMBER 2018

'Voor een visitekaartje op de eerste rij'.
Mijn bijdrage aan het groeiend aantal visitekaartjes voor het project van Natascha Waeyen.Deelnemers :>> http://nataschawaeyen.nl/category/voor-een-visitekaartje-op-de-eerste-rij/
__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________


OKTOBER 2018

Kerkrade - Werkplaats K'Multiply by Sharing IX'

Begin oktober vindt de 9e editie van 'Multiply by Sharing' plaats met werk van de kunstenaars van Werkplaats K en 10 gastkunstenaars.
Detail vloerbeeld "Momenten in de tijd".
Tekst in de catalogus

Multiply by Sharing is zowel het leitmotiv van Werkplaats K alsook de naam van onze jaarlijkse overzichtstentoonstelling.
Naast het scheppen van nieuwe kunst en kunstvormen zoeken de kunstenaars van Werkplaats K ook verbinding met hun omgeving. Soms dichtbij, in de wijk; soms verder weg in de Euregio. Vermenigvuldigen doe je door te delen met elkaar. En er gaat geen dag voorbij zonder dat de ene kunstenaar spullen of adviezen vraagt aan de ander. Maar ook inhoudelijk zoeken kunstenaars elkaar regelmatig op om samen exposities te organiseren of om projecten uit te werken.
Tijdens de jaarlijkse overzichtstentoonstelling kunnen de bezoekers het resultaat zien van deze werkwijze.

Tijdens de negende editie van Multiply by Sharing, die plaats vindt van 5 tot en met 7 oktober 2018, delen de kunstenaars hun gebouw met 10 andere kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland, Spanje en de VS. De kunstenaars van Werkplaats K hebben daarbij externe kunstenaars voorgedragen aan een selectiecommissie. Gastcurator was dit jaar Arjen van Prooijen.

Afgelopen jaar hebben drie jonge kunstenaars als artists in residence gewerkt in Werkplaats K. Zij hebben via workshops verbinding gezocht met enkele kunstenaars en hun werk. Het resultaat van dit proces is een klank- en beeldperformance waarvan de première plaats vindt als openingsactiviteit van MbS IX.

Tot slot is vermeldenswaardig dat MbS IX onderdeel is van de Kunstroute Herzogenrath/Kerkrade. Voor geïnteresseerden uit de Euregio valt er heel wat te genieten dat weekend.

Wij danken Arjen van Prooijen voor zijn kritische blik; betrokkenen van Kunstroute Herzogenrath/Kerkrade voor het multiply-effect; de gastkunstenaars voor het delen van hun kunst; de Artists in Residence voor hun grensverleggende workshops; de gemeente Kerkrade voor het gebruik van dit pand en al onze vrijwilligers/kunstenaars van Werkplaats K voor hun energie om MbS IX mogelijk te maken. Kunstenaars en bestuur Werkplaats K - September 2018____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

JUNI 2018

Maastricht - Theresia Atelierpand


Open Atelier Dag
- 3 juni 2018 van 11-17 uur

St. Theresiaplein 22 - 6213 CG Maastricht

Deelnemende kunstenaars: Marianne Aartsen, Riny Adam, Jenny Albertz, Merle Anderson, Danielle Brouns, Rob Driessen, Titia Eggen, Hilda Haafkens, Harrie Habets, Milous Heunks, Willem Janssen, Hub Krewinkel, John Lambrichts, Marjon Merkelbach, Nicole Mulkens, Saskia Spitz, Tineke de Vroome, Karim Zoroufi.


____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________

MEI - JUNI 2018

Den Haag - Pulchri

'Beeldreflecties, Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later'
Jubileum tentoonstelling van 6 mei t/m 23 juni 2018

Lange Voorhout 15 - Den Haag, NL - www.pulchristudio.nlPersbericht -- >>https://drive.google.com/file/d/0B0LURo-bU7OQVEswZWNlenZrTnNiUWRrUXhoa3A5dVFBRlo0/view <<

Op 8 mei 2018 opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden de jubileumtentoonstelling ‘Beeldreflecties, De Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later’ in Pulchri Studio in Den Haag.

De kunstwerken in de jubileumtentoonstelling bespiegelen een eeuw beeldhouwgeschiedenis. Zeven beelden kregen het stempel ‘signaalbeeld’, omdat ze een verandering in de beeldhouwkunst zichtbaar maken. 100 Leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hebben zich door deze beelden laten inspireren om een nieuw kunstwerk te maken.

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is opgericht in 1918 als een belangenvereniging voor beeldhouwers. De vereniging streeft ernaar de belangstelling voor de driedimensionale kunst in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen ruimtelijk werkende kunstenaars te bevorderen. De NKvB zet zich in voor de belangen van de Nederlandse beeldhouwkunst, de ruimtelijke kunsten en die van de kringleden in het bijzonder.


Uit de catalogus:

Titia Eggen - inspiratie - Tim Breukers en Andreas Arndt.
Kring-lid sinds 2002
Woont en werkt in Maastricht

Mijn keuze valt op het werk van Tim Breukers en Andreas Arndt.

M.n. het materiaalgebruik en de zoekende weg naar een beeld is wat mij aanspreekt. Het vluchtige karakter van de installatie biedt veel ruimte om het verhaal steeds bij te sturen, aan te vullen en te wijzigen. Het materiaalgebruik nodigt ook uit om in alle vrijheid schetsmatig te denken en te werken, zonder van te voren al te strak vast te leggen waar je naar toe wilt.

Mijn werk is conceptueel van aard en gaat over ‘ergens zijn’, met telkens een facet van dit ongrijpbare ergens. Plaatsaanduidingen in woord en beeld vormen een onderdeel in mijn werk. Vluchtig, tijdelijk en kwetsbaar. In boekvorm, installaties en collages.


Uit de serie ‘Hier=ergens’. B.03 - gemengde technieken - 60x60x7,5 cm - (detail) - tekst uit catalogus.

Prinses Beatrix opent de tentoonstelling door de 100e steen aan de cirkel toe te voegen.
Titel werk - 'ergens=hier' - 2018


____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

MEI 2018

Maastricht

Designday 13# -
SAM Decorfabriek Maastricht
-zaterdag 26 en zondag 27 mei
Meerssenerweg 215, 6224 AC - Maastricht


Op uitnodiging van Jo Schoenmakers en Marjo de Vries van Vormstof ga ik tijdens deze 2 daagse Designday deelnemen aan de Porselein-workshop 'Bellefroid 2.0'. De resultaten worden in december in het Centre Ceramique geexposeerd.

Dit is een samenwerking tussen VORMSTOF en Centre Ceramique.

Zie website >>
https://www.designday.nl/en/workshop-vormstof-en-centre-ceramique/<<
Vormstof >> http://www.jasmv.nl/vormstof <<
Lees meer op de site >> https://www.designday.nl/workshops/<<


foto @ Anne Jannes Photography

In de designer@work, georganiseerd door Vormstof en Centre Céramique, kreeg vandaag een select gezelschap de kans de iconische 'De Vogel' van Edmond Bellefroid opnieuw te interpreteren. Vandaag zijn de deelnemers Chequita Nahar (decaan van Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Remon Veraart (CEO van Mosa Tiles), Paul Roeden (zoon van de Mosa familie), Henk Houben (fotograaf, bekend van het boek SPHINX), Titia Eggen (beeldend kunstenaar), Johanna Steenman (edelsmid), Linda Maissan (kunstenaar en ontwerper).news and presentations 2017

2017Posted by titia eggen Sun, January 01, 2017 20:32:53

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________


Oktober 2017

Wuppertal (DE) - Atelier Helmut Kiesewetter

'Out of the blue project' - expositie.

Mireille Brouwer, Gerrie Laudy en Titia Eggen
Samenwerkingsproject sinds voorjaar 2017
Gezamenlijk en individueel werk

Opening 8 oktober om 12 uur.

Collenbuschstrasse 22
42277 Wuppertal, Wichlinghausen

Adres>>Collenbuschstr. 22 <<_________________________________________________________________________

2017

Samenwerking met Gerrie Laudy, Mireille Brouwer en Titia Eggen.


Sinds voorjaar 2017 zijn Gerrie Laudy, Mireille Brouwer en Titia Eggen een samenwerking aangegaan waarbij gezamenlijk werk wordt gemaakt en ieder een beeldelement toevoegt. Het is een intuitief proces. waarbij duidelijk zichtbaar is welk deel van wie afkomstig is.

Tijdens het symposium bij Wanda Reiff in april 2017, waar de eerste resultaten werden getoond, zijn de kunstenaars door Helmut Kiesewetter en galeriehoudster Petra Herrmann uitgenodigd. De presentatie zal in oktober plaatsvinden Wuppertal, in het atelier van Helmut Kiesewetter_________________________________________________________________

Juni 2017

Maastricht (NL) - Het Radium - Labgebouw
Deelname Coffeelovers Publieksprijs - Kunsttour

3-4-5 juni (Pinksterweekend) 11.00-18.00 uur

Ik ding mee naar de Coffeelovers Publieksprijs tijdens de Kunsttour. De werken hangen in het hoofdgebouw Het Radium, waar je een stem kunt uitbrengen op mijn werk en kans maakt om dit te winnen.

Titel: 'is niet zomaar zonder reden, een omweg'


__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

Juni 2017

Maastricht (NL) - Het Radium – Labgebouw
No More Boring Art
3-
4-5 juni - Pinksterweekend
- Zaterdag 3 juni ben ik een van de 7 kunstenaars - van 11:00 – 18:00 u.


3 x 7 kunstenaars @ 1400m2 speelveld
- elke dag 7 kunstenaars aan het werk met publiek.

ADRES: Het Radium – Labgebouw – 1ste verdieping - Lage Frontweg 2A – 6219 PD Maastricht.Zondag en maandag zijn er 2 andere groepen aanwezig

In 1970 verbrandt John Baldessari zijn schilderijen en hij verklaart kort daarna, met het gelijknamige werk; ‘I will not make any more boring art’. Daarmee noemt hij zijn vroegere werk saai en creëert bewust hoge verwachting over hetgeen hij vervolgens zal maken.

Kunst ontstaat voor veel kunstenaars vanuit verveling; waar ruimte wordt gelaten kan iets nieuws ontstaan. Zuid-Limburg en daarmee Maastricht is mede daarom een prima plaats om je binnen de culturele sector te bewegen. Het aanbod is niet overweldigend maar geeft daardoor mogelijkheid aan jonge makers om nieuwe initiatieven aan te dragen.

Tijdens het KunstTour-weekend gaan dagelijks zeven kunstenaars uit verschillende disciplines (muzikanten, acteurs, dansers etc.) op het Radiumterrein (de 1ste verdieping Labgebouw) een samenwerking aan. Van 08:00 tot 20:00 kunnen ze gebruik maken van 1400m2 speelveld, enkele materialen, een camera en microfoon. De deelnemers zijn samengesteld door een curatorenteam bestaand uit verschillende makers en initiatieven uit de regio die verschillende kunstdisciplines, opleidingen en artistieke ontwikkelingen vertegenwoordigen. De boeiende samenstelling van jonge en ervaren makers uit de regio toont het lokale talent en biedt hen de mogelijkheid van een interessante samenwerking en podium.

Publiek kan de hele dag ‘kunst kijken’ in zijn meest pure vorm; de kunstenaar aan het werk. Op afstand is alles ook te volgen via live-radio en streaming. Het volgen van de deelnemers in het speelveld tijdens KunstTour zal interessante momenten opleveren en openbaringen voor menig toeschouw.


Het Radium, Lage Frontweg 2A – 6219 PD Maastricht
___________________________________________________________________

Mei 2017

Buggenum (NL)
OPD - OpenPoortenDag 2017 - 15e jaar.
- Binnen- en buiten presentaties
- 1x per jaar. Installaties, ruimtelijk werk en schilderijen.


Zondag 7 mei 2017 van 11.00 - 18.00 uur

Installatie 'OMWEG'


----------------------- is niet zomaar zonder reden, een omweg-----------------------------------Tekst op stone-paper
-----------route vanaf de straat, door de tuin, het schuurtje en weer naar buiten
_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

April 2017


Margraten (NL)

Galerie Wanda Reiff - 8 daags Symposium 'OOGSTEN'.
10.04 - 17.04.2017

website Oogsten >> OOGSTEN <<
website Wanda Reiff >> Wanda Reiff <<

Symposium, werkperiode en afsluitende presentatie i.s.m. de Universiteit Maastricht Faculteit Cultuur: Gender en Diversiteit - onderzoek Dr. Aagje Swinnen met studenten van UM:
website >> https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/a.swinnen <

Deelnemende kunstenaars
Nathalie Brans, Claudia Breuer, Mireille Brouwer, Titia Eggen, Iris van der Ende & Yvonne Freckmann, Sabine Jacobs, Monique van Kerkhof, Gerrie Laudy, Marijke Stultiens, Linda Verkaaik, Claudia Volders, Natascha Waeyen.

Presentatie na een heel geslaagde en inspirerende week werken tijdens het symposium Oogsten op 16 en 17 april.


Afgelopen week heb ik op de locatie ruimte-bepalende woorden en aanduidingen verzameld, die ik al wandelend noteerde en die mij ook door de mededeelnemers en gasten werden aangereikt. Ik heb rondgewandeld op een plek waarvan ik geen weet had van de geschiedenis, verbanden en onderlinge verhoudingen, waardoor elke stap op de plek onbeschreven was. De in totaal zestig woorden zoals: achterom, rechtdoor, linksaf, binnendoor, voorbij, verderop, om de hoek etc. waren toereikend om mijn wandelroute uit te leggen aan mezelf en aan anderen. Het zijn allemaal aanduidingen die binnen de context van deze week betekenis hebben en na afloop zonder deze specifieke context van betekenis veranderen.

Wandinstallatie 'Onderweg - Plaatsbepaling'CROWDFUNDING
We zijn over de helft van onze crowdfundingscampagne en hebben ook bijna de helft van ons bedrag binnen. Dat is natuurlijk geweldig maar nog niet genoeg! Was je er nog niet aan toegekomen aan doneren of dacht je er nog even na, twijfel dan niet langer en doneer aan ons project op: >> https://www.voordekunst.nl/projecten/5466-kunstsymposium-oogsten <<

________________________________________________________________
________________________________________________________________

Januari 2017

Roermond (NL)
ECI Cultuurfabriek - Global Draw Project
19.01 - 19.02.2017

>> ...globaldrawproject.. <<

Opening 19 januari om 16.00 u.

Van 20 januari 2017 t/m 19 februari 2017 vindt de expositie plaats van het GlobalDrawProject. In deze tentoonstelling worden de werken van meer dan 65 internationale kunstenaars getoond. Kenmerkend aan dit wereldse project is dat elk kunstwerk gebaseerd en geïnspireerd is op dat van zijn voorganger. Mijn werk maakt ook deel uit aan dit project.

Er is werk te zien van o.a. Tanja Ritterbex, Niek Hendrix, Charly Roussel en Nadja Verena Marcin, kunstenaars welke stuk voor stuk naam hebben gemaakt –internationaal of in hun eigen land- met hun autonome werk.

Volgens de initiatiefnemers Claudia Volders en Zinze Siegerink van het GlobalDrawProject staat Verbinding als thema centraal in hun door crowdfunding gefinancierde kunstproject. In 2015 zijn zij begonnen met contact te zoeken met kunstenaars over de hele wereld die -net als zij- zoeken naar de verbinding tussen de voordelen van de digitale wereld en het belang van real-life contact. Tijdens de tentoonstelling worden alle originele kunstwerken, blow-ups van de werken en diverse informatie over het project en de deelnemende kunstenaars getoond.

Na meer dan 2 jaar digitaal over de wereld te hebben gereisd landt het GlobalDrawProject in ECI Cultuurfabriek te Roermond met een feestelijke opening op 19 januari 2017 om 16.00 uur door gedeputeerde van Cultuur Ger Koopmans.


1. links - Ontvangen werk van Jens Brouwers
2. rechts - Door mij bewerkt en teruggestuurd naar de thuisbasis: Art-in-Use.
This is where I go
news and presentations 2016

2016Posted by titia eggen Mon, January 04, 2016 15:27:01

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________


September - Oktober


Maastricht (NL)
NAiM/Bureau Europa / platform voor architectuur
Project in wording in september, opening van 15-17 uur op 1 oktober door Wethouder Gerdo van Grootheest.

Timmerfabriek, Bosschstraat 9, 6211 AS Maastricht.
Open: wo-zo : 11.00 - 17.00 u.

foto © Johannes Schwartz

foto © Johannes Schwartz


website >> http://www.bureau-europa.nl/nl/ <<

>> the_bronzegreenoakwood_<<

Om de tentoonstelling al enig kader te geven hebben wij een aantal denkers, ontwerpers, architecten en kunstenaars gevraagd een bijdrage te leveren: de ontwerpers van het stedenbouwkundigplan van de Gemeente Maastricht voor Frontenpark, grafisch vormgever Hans Gremmen toont 50 Piles of American Postcards uit zijn onderzoeksproject The Imagination of the American Landscape, de ontwerpers van het transformatieplan ENCI Ramacher De Vries Architecten, kunstenaar Roderik Hietbrink toont zijn film The Living Room, kunstenaar Esther Janssen met Disco Diptych, het magazine Club Donny is opgenomen en het ontwerperscollectief Bee Collective met het Made in Maastricht-prijs gehonoreerde project Batpole.


Er zijn werken te zien van:

Erik Andriesse * Ellen Ter Beek * Judith Boer * Nathalie Brans * Ilona van den Brekel * Anne Büscher * Derk Byvanck * Bee Collective * Stefan Cools * Paul Devens * Karel Dicker * Club Donny * Rob Driessen * Titia Eggen * Ton Eyssen * Femke Habets * Roderick Hietbrink * Samah Hijawi * Joep Hinssen * Fran Hoeberger * Hans Gremmen * Esther Janssen * Chris Kabel * Tineke Kambier * Anne Kerstens (archief Philippe Friskorn) * MC Krell * Lisette Laudy * Elke Lutgerink * Dianne van der Maas * Jane McSwiney * Ontwerpers Frontenpark gemeente Maastricht * Désirée Malessa * Mike Moonen * Bo Oudendijk * Karin Peulen * Michiel Poecke * Rademacher & de Vries architecten * Chantal Schijns * Jef Schijns * TAAT * Torsten Uerlings * Raoul Vleugels * Wytske van der Veen * George Vogelaar & Bert Janssen * Joep Vossebeld

In gesprek met Saskia van Stein - directeur Bureau Europa

__________________________________________________________________

__
________________________________________________________________Juli-Augustus-September


Heythuysen(NL)
Kunsttempel - Missiekapel - ERGENS=HIER - solo
08.07 - 30.09.2016__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________September - November 2016

Maastricht (NL) EXPOSITIE KUNSTKAMERADEN MAASTRICHT.

Cultuurkantine - Project "Kunstkameraden" - Breda / Maastricht
Young people in artist's studios. Kunstproject met jongeren.
Locatie: Athos ‘Eet, Maakt, Doet’ Athoslaan 12 A in Maastricht.

De opening is op donderdag 15 september om 17.30 uur. Wethouder van Maastricht Mieke Damsma zal de opening verrichten.

Vijftien jongeren van jeugdzorg organisaties Levanto, Radar en Xonar zijn vanaf het voorjaar aan de slag in de ateliers van vijftien professionele Maastrichtse kunstenaars.

Via verschillende kunstwerken vertellen de jongeren hun verhaal. Het atelier is voor hen de plek waar ze onvoorwaardelijke aandacht krijgen en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. De vijftien kunstwerken vormen de expositie Kunstkameraden Maastricht die op donderdag 15 september om 17.30 uur wordt geopend door wethouder Mieke Damsma, samen met de jonge kunstenaars.

Stichting De Cultuurkantine

Stichting De Cultuurkantine maakt kunst en cultuur bereikbaar voor kinderen en jongeren voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Cultuurparticipatie is een middel om te ontdekken waar je talenten liggen. Aan cultuur kunnen kinderen en jongeren plezier beleven, het kan nieuwsgierig maken en het kan richting geven. Het ontwikkelen van je eigen creativiteit en het laten horen of zien wie je bent en wat er in je leeft, heeft een groot effect op de ontwikkeling van een kind. De positieve effecten zijn juist zo belangrijk voor kinderen en jongeren in achterstandsposities. Stichting De Cultuurkantine werkt samen met kinderen uit de jeugdzorg en sinds kort ook met kinderen die in een AZC verblijven.

Kunstkameraden Maastricht

Het is voor de eerste keer dat Maastricht meedoet aan Kunstkameraden. In een van de eerdere edities deden vijftig kinderen uit Noord-Brabant mee. De expositie van deze werken was in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch en werd geopend door Koningin Máxima.

De jongeren in Maastricht zijn echte talenten en maakten buitengewone kunstwerken. Kleurrijke schilderijen, verrassende objecten en bijzondere films die allemaal één ding gemeen hebben: de kunstwerken zijn met hart én ziel gemaakt en vertellen in beeldtaal de verhalen van de jongeren.

Meewerkende kunstenaars: Rob van Avesaath, Etienne van Berlo, Ilona van den Brekel, Richard Dols, Titia Eggen, Elke Lutgerink, Erik Habets, Milous Heunks, Bernadette Huijbers, André Kok, Keetje Mans, Marjon Merckelbach, Alexa Meyerman, Esther van de Pas, Torsten Uerlings.

De expositie is tijdens kantoortijden te bekijken bij Athos tot medio november.


Maastrichtnet - bericht 15 september 2016:

>> http://maastrichtnet.nl/profielen/locatie/expositie-kunstkameraden-maastricht <<

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________Augustus 2016

Margraten (NL)
Wanda Reiff - Locatie Gasthuis 75

Aankondiging van KUNST-symposium Oogsten.

Tijdens Plateaukunst op zaterdag 27 en zondag 28 augustus exposeren een aantal kunstenaars die gaan deelnemen aan het Symposium 'Oogsten' in april 2017 elk een werk in Gasthuis 75 - tegenover de galerie.
27.08 - 28.08.2016Wandinstallatie - uitgangspunt voor werkperiode in 2017___________________________________________________________________

___________________________________________________________________________Augustus 2016


Margraten (NL)
Galerie Wanda Reiff -
locatie: 't Rooth 6 - Kunstroute Plateau Margraten

27.08 en 28.08-2016
website >>http://plateaukunst.nl/plateaukunst/ <<........................................Achterpagina maandblad Zuiderlucht.................................... .........................................>> http://www.zuiderlucht.eu/ <<.....................................


bericht van Wanda Reiff >> Noteer alvast de datum van plateauKUNST 2016.

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus van 11-17 uur. Plateau van Margraten (Wolfshuis, Terblijt, Sibbe, Klein Welsden, Groot Welsden, 't Rooth). Kunst in een bijzonder landschap. Dit jaar o.a. werk van Jeroen van Bergen – Titia Eggen – Norbert Fiddelers – Benoit Hermans – Fransje Killaars – Piet van der Linden – Ien Lucas – Lydia Schouten – Gerd Verschoor – Roy Villevoye. Voor een compleet overzicht van alle deelnemende kunstenaars: kijk ook op www.plateauKUNST.nl >> http://plateaukunst.nl/plateaukunst/ <<

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________Juli-Augustus-September


Heythuysen(NL)
Kunsttempel - Missiekapel - ERGENS=HIER - solo
08.07 - 30.09.2016


Opening op 8 juli door burgemeester Arno Verhoeven


website Missiekapel >> http://missiekapel.nl/kunsttempel.html <<
website Kunst en cultuur >> http://www.kunstencultuurleudal.nl/nl/missiekapel <<
Persbericht website >> http://www.regioleudal.tv/artikel/tapijt-voor-opgeknapte-missiekapel-in-heythuysen/ <<Heythuysen (NL)

Voorbereidingen zijn in volle gang voor de installatie in de Missiekapel, naast de Nicolaaskerk. Juli 2016

TAPIJT VOOR OPGEKNAPTE MISSIEKAPEL

Kunstenaar Titia Eggen uit Maastricht maakt vloerbeelden. Dat is waarom zij door de projectgroep ‘Van Missiekapel tot Kunsttempel’ gevraagd is een werk te maken voor de onlangs gerestaureerde Missiekapel in Heythuysen.

Voor Titia is de vloer geworden wat een vel papier voor een tekenaar is. Zij ordent verfrommelde en weer uitgevouwen witte papierproppen op de zwart betegelde vloer tot een groot vloerkleed. Al die kleine reliëfs lijken wel gegroeid uit samengebalde vuisten die eenmaal open gemaakt spontaniteit en ontvankelijkheid uitstralen. Zoals men ooit met bloemen in zand geprikt een loper voor de hemel in de sacramentsprocessie maakte. Juist door het strenge mathematisch tegelpatroon van de kapel in tegenstelling met de willekeurig verkreukelde papierbladen te brengen creëert deze kunstenaar een wonderlijk spannende rust en neuriënde stilte.

Kenmerkend voor een betekenisvol kunstwerk is dat er verschillende uitleg aan gegeven kan worden. Zo kan dit werk ook symbool staan voor de actuele vluchtelingen problematiek: Een tapijt waarover je als het ware van huis kunt gaan maar ook thuis kunt komen. Zelf geeft Titia Eggen aan dat haar werk, hier prachtig versterkt door de serene kapel, oproept tot bezinning. Immers “de plek waar je in gedachte bent, bevindt zich vaak op een andere locatie dan waar je fysiek bent”. Maar ook “Mijn beelden bestaan voornamelijk uit papier, een materiaal dat het vluchtige karakter van het moment benadrukt en de kwetsbaarheid en vergankelijkheid versterkt”.

Het interieur van de door de Stichting Vrienden van de Missiekapel gerenoveerde en opnieuw geopende kapel is bijzonder ingetogen en betekenisvol in samenspel gebracht met haar vloerbeeld ‘ERGENS is HIER’.

Deze 19de installatie, onder auspiciën van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal, wordt in aanwezigheid van de kunstenaar geopend op vrijdag 8 juli om 19.00 uur. En is dagelijks permanent te bezichtigen van 8 juli tot en met 30 september.

U vindt de Missiekapel in Heythuysen, naast de kerk, Dorpsstraat 120, 6093 ED.

Tekst: Jan Peeters, Beeldend kunstenaar en projectleider 'Van Missiekapel tot Kunsttempel'
Meer info: >> www.kunstencultuurleudal.nl <<__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________May 2016

Maastricht (NL)
KUNSTTOUR - open studio St. Theresiaplein 22 - L'Art Tour L'Art"
21.05-22.05.2016
>>http://www.kunsttour.com/2015/12/16/deelname-ad-kt-met-een-open-atelier-2/<<
Kunsttour gids 2016 >> .......<<


__________________________________________________________________May 2016

Maastricht (NL)

Deelname aan de Coffeelovers Publieksprijs 2016
Intro in Situ - Capucijnengang 12 - 1e verdieping - Centrale Kunsttour plek
21.05-22.05.2016
Coffeelovers Publieksprijs >> ....... <<

Locatie 1, Capucijnengang 12, de centrale KT plek.

Door gratis mee te doen aan de publieksprijs maakt u kans op een kunst­werk t.w.v. 500,­ euro. De publieksprijs wordt dit jaar weer mogelijk gemaakt door Coffeelovers. De lekkerste koffie is drinkt u dit jaar bij de centrale KT plek, daar exposeren ook alle deelnemers aan de prijs en kunt u uw stem uitbrengen.

De kunstenaars aan de Coffeelovers Publiekprijs 2016

Jenny Albertz, Sara Bachour, Kees Barten, Rob Benders, Etienne van Berlo, Paul Drissen, Frank Dust, Titia Eggen, Anke Huntjens, Ienke Kastelein, Nina Kuka, Chantal Le Doux, Rob Driessen, Astrid Mingels, Stefan Peters, Monika Radhoff-Troll, Jochen Riehl, Frans Tummers, Rob Walter, Leonie Werts en Wolfgang in der Wiesche.

Stemmen kan op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei tussen 11.00 en 18.00 uur.De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 22 mei om 18.00 uur Intro. Hierna is er de mogelijkheid om onder het genot van koffie en/of thee bij de Coffeelovers mobile na te praten over de vele locaties, kunstwerken en beelden van de KunstTour.

__________________________________________________________________May 2016

Maastricht(NL)
Theater aan het Vrijthof -
"Central exhibition L'Art Tour L'Art'.
06.05-22.05.2016

Een door de KunstTour georganiseerde excellente expositie op speciale locaties. K

De selectie is verricht door de KT curator Joep Vossebeld (deelnemer Van Eyck Academie 2015/16) met assistentie van Alicja Melzacka. Tot de geselecteerde kunstenaars behoren:

Kees Barten, Rob Benders, Claudia Breuer, Jenny Albertz, P.A.M. Crombach, Titia Eggen, Anke Huntjens, Jos Jacobs, Jeroen Jaenen, Kim Reijntjens, Guus van Rooy, Arno Sijben, Miriam Sentler, Erik Slangen, Rob Walter, Leonie Werts, Arek Lawkowski, Jörg Theissen, Michael Birmanns, Wolfgang in der Wiesche, Monika Radhoff-Troll, Jochen Riehl en Cleo Wächter.

preview/press Facebook-event Theater van 6 Mei >>https://www.facebook.com/events/1718504855084589/ <<
preview >> ....... <<

Website Theater a.h. Vrijthof >> ........... <<

__________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________


April-August 2016

Maastricht (NL)

Cultuurkantine - Project "Kunstkameraden" - Breda / Maastricht
Young people in artist's studios. Kunstproject met jongeren.
Kick-off - 13.04.2016

Eindpresentatie van alle deelnemers: De opening is gepland op donderdag 15 september om 17.30 uur. Wethouder van Maastricht Mieke Damsma zal de opening verrichten.


____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________March 2016


Vienna (AT)
The catalogue (the extension) to get informed about the whole project of theRED, will be presented on 09.03.2016 at the opening of the next exhibition at MAG3, Vienna (AT)
"10yearsMAG3: inquiry2016"
10.03-01.04-2016
>>http://www.nammkhah.at/Mag3/10JahreE.html<<
>> http://www.nammkhah.at/Mag3/theRed2015E.html <<

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________January 2016

ART=START+
is a project of Ko de Jonge, Middelburg (NL), who has invited me to participate in his project.

On irregular times parts of this collection will be exhibited at:
the 'wALLofsmALLart' >> http://kipvis.com/?page_id=250 <<
in KipVis in Vlissingen
(NL). >> http://www.kipvis.com <<

The booklet will be incorporated into the collection of the library of the Van Abbemuseum in Eindhoven (NL) >> http://vanabbemuseum.nl/en/ <<
______________________________________________________________

______________________________________________________________December 2015 - January 2016


Schaffhausen (CH)
Vebikus Kunsthalle Schaffhausen

Presentation 'the RED-5'
19.12.2015 - 24.1.2016

The RED>>>>> http://www.nammkhah.at/Mag3/theRedExp16.html <<<<<
Pictures >>>>> http://www.nammkhah.at/Mag3/redVeb.html <<<<<

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________December 2015 - January 2016

Gennep (NL)
Museum Het Petershuis - 'Engelen' (g)
02.12-2015 - 24.01.2016


TOP >>.....<< 2016

news and presentations 2015

2015Posted by titia eggen Tue, January 21, 2014 23:24:06

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

December 2015

- Schaffhausen (CH)
Vebikus Kunsthalle Schaffhausen

Presentation 'the RED-5'
19.12.2015 - 24.1.2016: Ouvert - The RED - ARCHIVE

Vebikus Kunsthalle Schaffhausen >>http://www.vebikus.ch/<<
>> Kunsthalle <<

Two art pieces of mine are included in this project.

19.12. - 24.1.2016: theRED

Unter dem Titel „ouvert“ beendet die Vebikus Kunsthalle Schaffhausen das reguläre Ausstellungsjahr und öffnet die Tür nochmals für ein spezielles Projekt. Dieses Jahr: theRED.

Vernissage: Freitag, 18. Dezember, 19 Uhr
Begrüssung: René Eisenegger
Eröffnung durch Martina Hermann, Direktorin Österreichisches Kulturforum Bern

Zur Vernissage eine Taschenlampe oder ein anderes Lichtspendendes Gerät mitbringen!

Die Ausstellung theRED vereint 730 Mail-Art-Werke von 272 Künstlerinnen und Künstlern aus 33 Ländern. Initiant, Post-Empfänger, Koordinator und Kurator dieses weltweiten Projekts ist der Wiener Künstler Gue Schmidt. Entstanden ist seit Beginn im Jahre 2012 ein künstlerisches Netzwerk rund um ein Zentrum: die Farbe ROT.


Overview Project The RED:


2015-2016 - 5. Vebikus Kunsthalle, Schaffhausen (CH)

2015 - 4. Projektraum MAG3, Vienna (AT)

2014 - 3. RUSE ART GALLERY, Ruse (BG)

2014 - 2. GALERIE LISI HÄMMERLE, Bregenz (AT)

2013 - 1. Projektraum MAG3, Vienna (AT)

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

December 2015

- Gennep (NL)
Museum Het Petershuis (g)
02.12-2015 - 24.01.2016


The museum has asked all the artists who have exhibited work in The Peters House in the last 15 years, to participate in a theme exhibition about Angels. Fifty of them have responded positively.

50 artists - 50 manifestations

Het museum heeft alle kunstenaars die de laatste vijftien jaar werk in Museum het Petershuis hebben getoond, gevraagd mee te doen aan een thema-expositie over Engelen. Vijftig van hen hebben daar positief op gereageerd.

50 kunstenaars - 50 verschijningsvormen.


VERJAARDAGSKALENDER MET WERK UIT ENGELEN-EXPOSITIE

50 kunstenaars zonden voor deze tentoonstelling een werk in.
12 kunstwerken uit deze sfeervolle expositie zijn opgenomen in een fraai uitgevoerde verjaardagskalender op A4-formaat.

De kunstenaars waarvan een afbeelding is opgenomen zijn: Dick van Aalst, Arno Beijk, Titia Eggen, Fransje van Keulen, Jet Aan de Meulen, Tilly Mulders, Joyce van Panhuis-Maas, Ruud Schrijvershof, Mark Thorn Leeson, Anne Thoss, Philomena van Wamel en Harm van der Zeeuw.

De fotografie is van Gerard en Lilo Kruijsen.
Het drukwerk is verzorgd door Printmarkt.eu.
De kalender is gedrukt op zwaar glanzend papier en is verkrijgbaar in Museum Het Petershuis voor slechts €9,95.


- Wand-object 2015. 'Engelen pad'. Japans papier én schaduw.

___________________________________________________________________________________


___________________________________________________________________________________

August 2015


____________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________


May 2015

- Maastricht (NL)
KunstTour - Location: Sint Theresiaplein 22
23-24-25 May.

Ø 260 cm

___________________________________________________________________________________


March 2015


- Vienna (AT)
Projektraum MAG3, Vienna (als Installation/ + Katalogpräsentation: 'The RED 4'
05.03 - 25.03.2015

I am a participant in the project: 'The RED'
Curated group show by Gue Schmidt (Vienna) with artists from around the globe.
Overview Project The RED:


2015 - 4. Projektraum MAG3, Vienna (AT)
(als Installation/ + Katalogpräsentation:
( 05.03 - 25.03.2015)

2014 - 3. RUSE ART GALLERY, Ruse (BG)
(05.11.-28.12.2014)

2014 - 2. GALERIE LISI HÄMMERLE, Bregenz (AT)
http://www.nammkhah.at/Mag3/theRedB.html
http://kultur-online.net/?q=node/26672
(02.03.-30.03.2014)

2013 - 1. Projektraum MAG3, Vienna (AT)
http://www.nammkhah.at/Mag3/theRed.html
(03.04.-30.04.2013)

___________________________________________________________________________________


January - March 2015

- La Spezia - Italy
Galleria Il Gabbiano arte contemporanea - 24.01 - 05.03

Participant in the project: MAB - Mail Art Boxes: 'Scatole del tempo / 'TIME BOXES'

youtube >>>> https://www.youtube.com/watch?v=LH9tzUaW_X4 <<<<


Exhibition of contemporary art

Gallery Il Gabbiano contemporary art La Spezia houses exhibition space in Via n. Rafique 15, starting from Saturday, January 24, 2015, a unique exhibition of "time boxes", small format works created by more than 140 international artists from around the world.

MAB stands for Mail Art Boxes, comes from the idea of Alessio Guano, Visual artist break, which for several years now deals with art and cultural events. With the collaboration of Fernando Cimino and Cosimo Andolcetti, Guano has managed to collect a copious collection of artist's boxes. The idea, as the author tells us, was born after reading some articles about Time Boxes of Andy Warhol and an opportunity to give a comprehensive view of what is the "time" for contemporary artists. Starting from a pre-printed pattern and distributed to each participant, the boxes have taken life and body under the skilled hands of artists who have created all sorts of interventions following the predetermined theme and making unique works and full of emotions.

"Containers of thoughts, messages and memories, diary of our emotions, precious caskets of life stories, memories, hopes" to quote an excerpt from the critical text by Anna Woods, mail-artist who, together with Lucia Marcucci and Vittore Baroni and Dott.sa Tiziana Clara Luisi, an art historian, have edited the critical texts of digital catalogue prepared and distributed by the creator.

The exhibition will be open from January 24 to March 5 from Tuesday to Saturday, from 17 to 20 hours.

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________


____________________________________________________________________________________


2015


January 2015
New year --- x --- new places --- x --- new steps


TOP >>.....<< 2015

news and presentations 2014

2014Posted by titia eggen Tue, January 29, 2013 17:13:15

__________________________________________________________________
November 2014

- Ruse (BU)

Ruse Art Gallery
'the RED -3' - 04.11 - 28.11.2014

Curated group show by Gue Schmidt (Vienna) with artists from around the globe.

Invitation-card


September 2014

e-mail

Dear All!

"The RED" has arrived in Ruse/ Bulgaria. This is the 3rd step of the project.
The opening will be on November 4th 2014, at the Ruse Art Gallery, Bulgaria, Ruse 7000, 39 Borisova. Duration: November 4th until to November 28th 2014.

With the next mail I will send the invitation-card.
Enclosed you find some photos of the space in Ruse.

With best wishes

Gue Schmidt
Overview project THE RED:


2014 - 3. RUSE ART GALLERY, Ruse 7000, 39, Borisova Strasse, BULGARIEN (05.11.-28.12.2014)

2014 - 2. GALERIE LISI HÄMMERLE, Anton-Schneiderstr. 4a, A 6900 Bregenz (02.03.-30.03.2014)
http://www.nammkhah.at/Mag3/theRedB.html
http://kultur-online.net/?q=node/26672

2013 - 1. Projektraum MAG3, Schiffamtsgasse 17, A 1020 Wien (03.04.-30.04.2013) http://www.nammkhah.at/Mag3/theRed.html__________________________________________________________________________________________
March - October 2014

. Maastricht (NL)
Kunsthuis Theo Hubens
- 'Kunst om mee te leven' >> > Klik <<<
- 15.03 - 16.10.2014

Exposerende kunstenaar(s) / exhibited artist(s):
>>Judith Boer Judith Boer - >-Titia Eggen Titia Eggen ->-Andries Hoogenraad Andries Hoogenraad - >-Lia PlaisierLia Plaisier -<<Kunsthuis Hubens is also participant during the Kunsttour - 23-24-25 May

__________________________________________________________________________________________


May 2014

. Maastricht (NL)
KunstTour 15 - NU - 'Nu, Now, Jetzt, Maintenant'

- Location - Theresiaplein - 23.05 - 25.05.2014


KunstTour> KT-15 < : artists list > BK < : art tour guide> KT-gids <
_________________________________________________________________________________________________

February - April 2014

. San Francisco (USA)
San Francisco Center for the Book - with booklet 'Unspecified places'
The San Francisco Center for the Book will produce a print catalog of the exhibit, which will be available for sale at the opening reception and throughout the show 14.02 - 27.04.2014

__________________________________________________________________________________________

March 2014

. Harelbeke (BE) - CC Het Spoor - With booklet 'Somewhere"
_________________________________________________________________________________________
_

March 2014

. Maastricht (NL) - Rechtstraat 53 - 'La Belle Epoque'
13.03 - 23.03.2014

14 Artists of the Theresia Studio's together in one show during the TEFAF:
Merle Anderson, Daniëlle Brouns, Titia Eggen, Hilda Haafkens, Harrie Habets, Hub Krewinkel, Marjon Merckelbach, Nicole Mulkens, Jacquem Meijers, Rinzo, Saskia Spitz, Katja Stienen, Bert Volkers en Margo Kraaij.

Collages and mixed media : 25,5 x 20 cm each - 'This is where I go' 1-6


______________________________________________________________________________

March 2014

. Bregenz (AT) Galerie Lisi Hämmerle - The RED-2014
02.03 - 29.03.2014
>> http://eva.hradil.info/2014/02/16/thered/ <<

The RED - 2
Gruppenausstellung Groupshow

PROJECT - EXHIBITION
Opening on 01.03.2014, at 7 PM with the Initiator of the show, GUE SCHMIDT.

INVOLVED ARTISTS:

Felipe Ehrenberg/ BR, Tulio Restrepo/ CO, Titia Eggen/ NL, Eva Choung-Fux/ E, Mirko Maric/ A, Serse Luigetti/ I, Keith A. Buchholz/ USA, Anja Wiese/ D, Sabine Groschup/ A, Nora Bachel/ A, Romana Hagyo/ A, Christiane Spatt/ A, Rora + Dobrica Kamperelic/ SRB, Rod Summers/ NL, Clemente Padin/ ROU, Claudio Romeo/ I, Jürgen O. Olbrich/ D, John M. Bennett/ USA, Robert Znajomski/ PL, Wolfgang Günther/ D, Pedro Bericat/ E, Silvano Pertone/ I, Angela Behrendt/ D, Bruno Chiarlone/ I, Jaromir Svozilik/ N, Peter Müller/ D, Osvaldo Cibils/ I, Horst Tress/ D, Pietro Romano Matarrese/ I, Giovanni Strada/ I, Joaquim Lourenço/ P, Rupert Loydell/ GB, Heike Sackmann/ D, Achille de Moewald/ F, Gue Schmidt/ A, Reid Wood/ USA, Vittore Baroni/ I, Anita Endrzze/ USA, Carlo Maria Giudici/ I, Willie Marlowe/ USA, Julia Izmailova/ RUS, Klaus Pinter/ A, Lubomyr Tymkiv/ UA, Michel Della Vedova/ F, Elke Grundmann/ D, Darlene Altschul/ USA, Marina Salmaso/ DK, Eni Ilis/ BR, Dórian Ribas Marinho/ BR, Ana Marta Austin/ BR, Daniele Principe/ I, Alexander Limarev/ RUS, Fleur Helsingor/ USA, Christian Alle/ F, Városi Müvészeti Muzeum Györ/ H, Monica Rex/ USA, René Eisenegger/ CH, E-Ambassade D'Utopia/ F, Terry Reid/ AUS, Liana Swink/ USA, Hanna Bayer/ D, Viviana Cernjul/ RA, Daniele Petrucci/ I, Marina Ntovrou/ GR, Evmorfia Rachouti/ GR, Skarli-Danikou Kondilia/ GR, Christoph Lissy/ A, Armin Bardel/ A, Alfred Graselli/ A, Don Eisenusz Jonson/ CDN, Imaginé par b./ BR, Rosa Fanny Leona Schmidt/ A, Edgardo Antonio Vigo/ RA, Robin Crozier/ GB, Berty Skuber/ I, Michael Geyersbach/ D, Moreno Menarin/ I, Angelika Thon/ A, Taftaridoy Despoina/ GR, Roula Akriotou/ GR, Maria Sfiniadaki/ GR, Marina Papastamou/ GR, Mary Hajisotiriou/ GR, Kamagi Paraskevi GR, Richard Baudet/ F, Emil Kriege/ A, Ana Garcia/ P, Maria José Silva – MIZÉ/ P, Piet Franzen/ NL, Thomas Kuschny/ A, Tiziana Baracchi/ I, Mariana Serban/ RO, Lancillotto Bellini/ I, Christiane Bänninger/ CH, Peti Wiskemann/ CH, Michèle Ruffin/ F, Ernst Falk/ D, Denis Mizzi/ AUS, Kay L. Harrell/ USA, Consuelo Margarida R. Debiagi/ BR, Simonson/ USA, Cosmo/ USA, Mary Anne/ GB, Antoni Miró/ E, Julian Feyerabend/ A, Dottie Thomason/ USA, Marie Fenianos/ F, Steve Dalachinsky/ USA, Eric Bruth/ F, Sebastian Brandt/ A, Robert Filler/ A, Fernanda Fedi/ I, Gino Gini/ I, Anja Mattila-Tolvanen/ FIN, Michael Michelmayr/ A, Amuldo/ NL, Andre Pace/ USA, Fritz Fro/ A, Keiichi Nakamura/ J, SHIN OH! NO DERA/ J, W.Mark Sutherland/ CDN, Connie Jean/ USA, Leo Kreisel-Strauss/ A, Miguel Jiménez/ E, Christine Ulm/ A, Simon Warren/ GB, Gustav Böhm/ A, Suzie Wong/ A, Anna Usova/ RUS, Ko De Jonge/ NL, Ruggero Maggi/ I, David Drum/ USA, Margret Kreidl/ A, Lucas Cejpek/ A, Tatiana Makarova/ RUS, Frank Jödicke/ A, C.Mehrl Bennett/ USA, Eva Hradil/ A, José Roberto Sechi/ BR, Irene Dogmatic/ USA, Renê Mainardi/ BR, Anna Banana/ CDN, Ute Mescher/ D, Ministry of Lamination/ USA, Brigitte Sasshofer/ A, Anita Fuchs/ A, Makario Sciascia/ AUS, Maria Hubinger/ A, Pryde Sciascia/ AUS, David Della Fiora/ AUS, Iegeon Mihaere/ AUS, Bibi Haag/ A, Lindsay Meyer/ USA, Ken Montgomery/ USA, Oskar Hummer/ CH, Valérie Céravolo/ F, Van Breest Smallenburg/ NL, Kum Nam Baik/ ROK, Andreas Horn/ D, Gottfried Bechtold/ A, Luis Martín/ E, Jürgen Mester/ D, Ivana Rezek/ HR, Andrew Maximilian Niss/ D, Angela Schwank/ A, Susa Kavalar/ A, Mirjam Wydler/ A, Leonie Lehner/ A, Florian Leibetseder/ A, Marc Haltmeyer/ CH, Claudia Plank + Hans-Werner Poschauko/ A, Robert Zahornicky/ A, Tatjana Vallejo/ E, Adriana Marmorek/ CO, Janice Yudell/ USA, Christian Bachler/ A, Dora Guzman/ MEX, Silke Maier-Gamau/ A, Barbara Höller/ A, Petra Klabunde/ D, Thorsten Fuhrmann/ D, Resa Pernthaller/ A, Paulo Bruscky/ BR, Robert Swierkiewicz/ H, Michaela Söll/ A, Sarah Jo Pender/ USA, Ona B./ A, Collin Scholl/ USA, Julian Payan/ USA, Vicente Calcagno/ RCH, Juliea Joules/ GB, Anonymous/ EU, Joaquim Cantalozella/ E, Marta Negre/ E, Roland Halbritter/ D, Amanda Van Munster/ USA, Lisbeth Kammerlander/ A, Ángels Viladomiu/ E, Nicole Finsinger/ A, Laurent Molet/ F,..In April 2013 the RED was to see in the project space MAG3 in Vienna in the form of an installation encompassing the whole area.

TOP >>....<< 2014

news en presentations 2013

2013Posted by titia eggen Sat, January 26, 2013 20:53:47November 2013

Richmond (CA) - Richmond Art Gallery - RAG - November 17 - January 12, 2014
Memory (g)
Exhibition
Titia Eggen - Europe Tour - Last Year (closed) - Medium: mixed media
Maastricht, The Netherlands
Titia Eggen - Europe Tour - Last Year (open) - Medium: mixed media / paper
Maastricht, The Netherlands_________________________________________________________________________
November 2013

Vancouver (CA) - Britannia Art Gallery - November 6 - November 29
In September I have submitted a mixed media artwork for participation in the exhibition ' This is where I go ', curated by Laura Bucci.
- With Catalog.

_______________________________________________________________________October 2013

Sheffield (UK) - Bank Street Arts - October 5 - November 30, 2013
- The Sheffield International Artist's Book Prize 2013.

Catalogue : Titia Eggen - Circle 1:1 scale
'The place where you are in your mind is often a different location from where you are physically. 'Circle 1:1 scale' offers a different view of literal sizes and distances'.


A collection of some of the smallest books in the exhibition:
The Sheffield International Artist’s Book Prize has grown to be the largest Prize and Exhibition of Artist’s Books anywhere in the world and this year’s exhibition is the biggest yet. A unique show of over 450 original and fascinating artist-made books, displaying every facet of this unique medium, with entries from every continent. Visitors to the exhibition act as judges of the Main Prize, voting for their favourites from the spectacular array of works on show. If you have never seen artists’ books exhibited before then this is your chance to really see the richness and breadth of the medium: if you are familiar with artists’ books, you will never have seen a show quite like this before!
http://artistsbookprize.co.uk/2013Exhibition
1. Facebook https://www.facebook.com/SheffieldInternationalArtistsBookPrize
2. >> Exhibition: http://artistsbookprize.co.uk/2013Exhibition
3. >> SIABP exhibitionCatologue with descriptions and pictures of 455 Artist's Book from the exhibition at Bank Street Arts in Sheffield, Uk,

5th October - 30tn November, 2013 - http://bankstreetarts.com


SHEFFIELD INTERNATIONAL ARTIST'S BOOK PRIZE 2013, Bank Street Arts Editions, Sheffield, UK, 2013
______________________________________________________________


September 2013

Maastricht (NL) - The Official opening of the building where we have our studio's, ‘Ateliergebouw Theresia Plein’, took place on September 27 by two Maastricht aldermen: Jacques Costongs, Culture and Gerdo van Grootheest, Urban Development.
Presentation in my studio
_________________________________________________________________

August 2013

Berlin (DE) - Akademie der Künste - 30-8 / 8-12-2013
- ARTE POSTALE / 'Academy / Akademie'

This Mail Art Project was initiated to accompany the exhibition ARTE POSTALE at Akademie der Künste, Berlin. More than 320 participants from 38 countries followed the invitation by Klaus Staeck and Lutz Wohlrab and took part in the project Academy/Akademie - catalogue
Work will be incorporated into the collection of Akademie der Künste - 30-8 / 8-12-2013 Berlin.


Dear friends

On our homepage about the Mail Art project "Academy" you can find now some photos of the exhibition ARTE POSTALE at Akademie der Künste, Berlin, 30-8 t/m 8-12-2013, Pariser Platz 4, 10117 Berlin.
Please look here: >>http://mailartacademy.wordpress.com <<

best, Lutz
10-09-2013________________________________________________________________________May 2013

my new studio
________________________________________________________________________April 2013

work in progress since December 2012 - a new series of collages and works on paper
__________________________________________________________________________April 2013

Vienna (AT)
-exposition 'The RED' - Projektraum MAG3 - WIEN
Schiffamtsgasse 17 - 1020, Wien (Österreich) - with catalogue.
________________________________________________________________________
April 2013

Millich (DE)
- participation in project PMAB in Galerie Eesdron - with booklet 'Somewhere'_________________________________________________________________________March 2013

‘s-Hertogenbosch (NL)
'Book & Image'- selected artist's books. Exposition in Graphic Studio Den Bosch - Two of my booklet will be shown: Circle - 1:1 scale. >> GA Den Bosch << see: Archief Expositieruimte

From March 9 t / m April 14, 2013.

Graphic Studio Den Bosch - in the porters house of the Willem II Factory
Boschveldweg 469 - 5211 VK 's-Hertogenbosch - 073-6134277
The Graphic Studio is within walking distance of Central Station

Exhibition
On Saturday, March 9th at 16:00 pm, the exhibition was opened by Peter Koene. The central issue in the exhibition Book& Image is the book as browsable artwork.The artists:

Monika Auch, Frans Baake, Henriëtte Bannink, Hanneke Barendregt, Twan Berendsen, Mariëlle vd Bergh en Mels Dees, Jan de Bie, Pieter Bijwaard, Karin Bos, Noor van der Brugge, Marcel de Buck & Gam Bodenhausen, Sigrid Calon, Grafisch Atelier Daglicht, Paul van Dijk, Marinus van Dijke, Emmy Dijkstra, Willemijn van Dorp, Titia Eggen, Knust/Extrapool, Hilde van der Geld, Theo van de Goor, Timo van Grinsven, Marcelle Hanselaar, Els ter Horst, Chika Ito, Joke Kaptein, Henja Kerkhof, W-J Kersten, Jeanet Kingma, Peter Koene, Inge Koenen, Kees de Kort, Maartje van der Kruijs, Marjon van Laarhoven, Eva Meijer, Yuriko Miyoshi, Toine Moerbeek, Cisca Poldervaart, Willebrord Ricken, Kathelijne Roosen, Judith Rosema, Marja Scholtens, Saskia Schreven, Geerten Sterk, Lia Stouten, Bianca Tangande, Isa Tenhaeff, Dagmar Tenner, Glenn Thomas, Lies Verdenius, Ans Verdijk, Liesbeth Verhoeven, Mariëlle Videler, Annemarije Vlasblom, Reina de Weijer, Elsbeth Zimmermann, Wim Zurné.

_______________________________________________________________________
January 2013

This is my contribution for the PMAB - with booklet: 'Somewhere'_________________________________________________________________________


January 2013

My new W E B S I T E . . . >> website << webdesign / construction website / ©: titia eggen

we do not walk where we are, but where we think we are, always somewhere.

My images, floor images and floor installations, collages, drawings and photographs are about the physical presence, always somewhere. Images focused on the floor, where the feet are ......
Most images are composed of paper, glued or colored with acrylics, and connected or reinforced with wires.


we lopen niet waar we zijn, maar waar we denken te zijn, altijd ergens.

Mijn beelden, vloerbeelden en vloerinstallaties, collages, tekeningen en foto's gaan over de fysieke aanwezigheid, altijd ergens. Beelden gericht op de vloer, waar de voeten staan......
De meeste beelden bestaan uit papier, verlijmd of gekleurd met acrylaten en verbonden of verstevigd met draden.
____________________________________________________________________________TOP >>........<< 2013news 2012

2012Posted by titia eggen Mon, September 17, 2012 23:03:19
december 2012

Moving into my new studio at Sint Theresiaplein 22 - Maastricht
My former studio at Capucijnenstraat 21 Maastricht.

___________________________________________________________________________


november 2012

deelname aan project Today and Tomorrow - Kunstverein Bad Aibling bij Munchen.

___________________________________________________________________________
november 2012

laatste vloerbeeld in atelier Brandweerkazerne voor de verhuizing.atelier vloerbeelden 2012

2012Posted by titia eggen Sun, April 15, 2012 21:57:33atelier - vloerbeelden

2012Posted by titia eggen Sun, April 15, 2012 21:57:11
TOP >> ..... <<

retrospect - from studio to presentation

2011 - retrospectPosted by titia eggen Sun, April 15, 2012 21:56:06

2011 - September

In September 2011 The Art Collection of the Maastricht Academic Hospital has been published the book ‘Kunst in het AZM / Art in AZM "->>Art Collection<<

My work is also incorporated into the collection and the book.

Artists:

Marianne Aartsen • Barneveld van Jowan • Beek van de Felix • Beerens Rudi • Bergen van Jeroen • Berghs Antoine • Bernstein Ron • Bien Waldo • Bisscheroux Laurens • Boezem Marinus• Boosten Ger • Bruin de Margriet • Caris Chevelenko Slava • Claessen Wim • Cox Peter • Cruz & Gomez • Defesche Pieter • Devens Dre • Devens Paul • Dibbets Jan • Diederen Jef • Dieleman Piet • Dieteren André • Dijck van Ger • Dobrev Ivan • Doux le Chantal • Drie van Birgitta • Dielman Piet • Drielsma Appie • Drissen Paul • Drummen Suzan • Duchateau Hugo • Eggen Titia • Erp van Martijn Lucas • Esselaar Bernadette • Eyck Charles • Finke Romy • Genk van Jan • Gijsbers Gijs • Gijzen Robbert-Jan • Grassère Gerard • Grunschel Norbert • Haagmans Fons • Haas de Deborah • Hameleers Jos • Haveman Nina • Heijden van der Marianne • Heijne ter Mathilde • Heijnen Jan • Hermans Benoit • Heurter Juan • Hofhuizen Willem • Hollewand Herman • Hommel Marli • Hyughe Philip • Janssens Ann Veronica • Karchi el Sidi • Kemps Niek • Keuls Hans • Killaars Fransje • Kley van der Gijs • Knappstein Roel • Lataster Ger • Leenders Bernaar • Lemmen Hans • Lewkowicz Stanislaw • Lucas Ien • Macias-Diaz Sylvie • Maissan Linda • Mans Keetje • Mark van der Arno • Meijers Rik • Meulendijks Ingeborg • Molin Lei • Moonen Raymond • Mostard Yvonne • Mulkers Urbain • Noorden van Guusje • Panamarenko • Plas van den Nicole • Reubsaet Jack • Rombouts Guy & Droste Monica • Sadee Juul • Scheeren Bep • Scheres Limmy • Slits Ton • Soest van Pierre • Speck van der Arjanne • Spronken Siiri • Stockmans Piet • Strik Elly • Swinnen Malou • Tajiri Shinkichi • Teeken Toon • Thomassen Maurice • Truijen Hans • Verheijden Peter • Vertessen Liliane • Villevoye Roy • Volkova Marta • Vugs Joop • Wehrens Peter • Zoetbrood Jean-Pierre • Zwarts Kim__________________________________________________________________________
2011 - August - Oktober

CBK AMSTERDAM - KIEMKRACHT > kiemkracht < Exhibition of 26 FNV-Members - collaboration: CBK en FNV Kiem - Augustus 25 - Oktober 2, 2011.

Artists: Tabita Blok, Titia Eggen, Josien de Geus, Ingrid Greijn, Christina Hallström, Maria Heesen, Tina Hinderink, Marike Hoekstra, Jeroen Hoenselaar, Arja Hop, Hans Jakobs, Francisca Kalmijn, Lidwien Kraakman, Jacqueline Lamme, Marjolein Markink, Carola Mokveld, Jet Nijkamp, Petra de Nijs, Nicola Rozemeijer, Jacomijn Schellevis, Judith Schepers, Jan Schoffelmeijer, Manja van der Storm, Aimée Terburg, Petra van Velzen, Annemarie Vink.

-


2011 - July 3 - August 13

HOOFDDORP - GALERIE DE MEERSE - HET OUDE RAADHUIS

Exhibition 'GENOEG' with 20 members of the Dutch Society of Sculptors ( Nederlandse Kring van Beeldhouwers). > klik hier <

Artists:
Dieuwke Abma - ter Horst, Jay Bakker, Ine Boeijen, Annemie Bogaerts, Jan Asjes van Dijk, Titia Eggen, Louise Hessel, Mieke van den Hoeven, Merel Holleboom, Roland de Jong-Orlando, Marus van der Made, Riki Mijling, Lidia Palumbi, Stephanie Rhode, Rob Schreefel, Dick Simonis, Mia Trompenaars, Corrie van de Vendel, Lia Versteege, Berenice Witsen Elias.
2011

KERKRADE - ROLDUC KLOOSTER - CONFERENCE PLACE

Exhibition 'Dreams and Cultural Diversity'. With financial support of Province of Limburg and The House of Arts - Huis voor de Kunsten Limburg (the database of artists) - > klik hier <TRANSLATION - UNDER CONSTRUCTION
2011


MAASTRICHT - PRESENTATIERUIMTE 'T BRANDWEER - CULTUURDEBATTEN

'Uit de keuken van SAM' - 4 juni 2011
In gesprek met wethouder van Cultuur Maastricht, Jacques Costongs.
Aan de keukentafel gaat het gesprek over kunstenaarsinitiatieven van vroeger en nu; Culturele carrières in Maastricht.

Gasten zijn kunstenaars die vroeger betrokken waren bij kunstenaarsinitiatieven: Dre Devens, Titia Eggen, Kaspar König, Rudy Beerens en die er nu jn werkzaam zijn: Inge Stevens, Torsten Uerlings, Culturele vrijplaats ‘t Landbouwbelang, Erik Habets en als extra gast: Paula van den Bosch, conservator van het Bonnefantenmuseum.
+ Deelname aan installatie van diverse kunstwerken 'Touwtje trekken'.
Project van Juul Sadee en Han Rameckers.

-

2010

ATELIER VERHUISD. Grotere ruimte. Hier kan ik de kleine ruimtelijke schetsen op grote schaal gaan uitvoeren: van bloklijsten van 25 x 35 cm. naar vloerinstallaties van 4 x 6 meter en groter.

-

2010

MAASTRICHT KUNSTHUIS THEO HUBENS

Tienjarig bestaan galerie - 'Een Overzicht'
Deelnemende kunstenaars:
Tanneke Barendregt, Dagmar Baumann, Marion Le Blanc, Loréne Bourguignon, Allard Budding, Titia Eggen, Hadassah Emmerich, Jacques van Erven, Juan Heurter, Andries Hoogenraad, Ditty Ketting, Hans Koopman, Marijke van Lis, Geert Meyer, Lia Plaisier, Amparo Sard, Inge Suijkerbuijk, Mark Swysen, Jonas van de Vosse, Joop Vugs en Hans Wap.

-

2009

MAASTRICHT KUNSTHUIS THEO HUBENS - solo

SOLO-presentatie: Waar de voeten staan ... II . Ook tijdens de jaarlijkse Kunsttour Maastricht te zien in de galerie. Deze presentatie is de volgende in de reeks van het project: ‘Waar de voeten staan..…'. Het is de voortzetting van een eerdere serie die nog steeds te zien is in de Maastricht Graduate School of Governance, Kapoenstraat 2 Maastricht van 21 mei t/m 17 juli 2009.

Foto: compilatie van bronbeelden

-

2009

GALERIES.NL / KUNST NU - 16 januari - KUNST VAN DE DAG - door Benno Tutein Nolthenius - > www.galeries.nl <


Op de site KUNST.NU wordt dagelijks door twee recensenten een keuze gemaakt uit het aanbod van exposities die aangemeld worden op deze site. Per dag worden twee kunstwerken uitgelicht.

'Iedereen is altijd op stap en dan heb ik het niet over stappen. Uitgaan en uit je dak gaan is wat anders. In het leven doen we soms hele grote en belangrijke stappen die bepalend kunnen zijn voor het verdere leven. Er is niet altijd een weg terug. Een verkeerde studie doe je bijvoorbeeld niet zomaar over. Een verkeerde partner veroorzaakt ook een hoop ellende, maar je kunt er van af. Dat geldt ook voor een baan. Gelukkig kun je bijna altijd opnieuw beginnen. Dat is heel spannend. Uitdagend is iets teveel een modekreet geworden.
Een nieuwe galerie beginnen lijkt me meer griezelig dan spannend. Komt er volk op af en gaan de bezoekers kopen? Een kunstenaar moet vanuit zijn atelier ook telkens op stap om de boer op te gaan. Jezelf opsluiten is de dood in de pot. Via internet kun je eenvoudig virtueel op stap. Op die manier kun je deels zien wat er zich buiten afspeelt. Deze website galeries.nl wordt niet voor niets relatief veel bekeken door kunstenaars. In dit werk van Titia Eggen (1954) zou je zelfs servers kunnen zien die via een netwerk van kabels met elkaar zijn verbonden. Ideaal om met een simpele klik van de ene naar de andere site te stappen. Voor werkelijk contact, opdat het echt klikt, moet je naar buiten.
Elke stap die je zet kan een verrassing inhouden. Je weet nooit wie of wat je tegenkomt, vooral als je over niet-gebaande paden gaat.
Waarschijnlijker is het dat je in dit werk tegels ziet (een soort stepping-stones) waarover je je weg kunt volgen. Een stoeptegel kan robuust zijn en je gemakkelijk dragen, maar een tegel van piepschuim breekt waardoor je wegzakt. Je weet tevoren niet altijd waar je op stapt. Bij honkbal heb je drie honken waar je veilig bent, maar je staat wel op de schopstoel. Je kunt niet eeuwig op je honk blijven. Zodra de bal geslagen is, moet je verder, op weg naar het volgende honk. Je weet nooit zeker of je het thuishonk zult halen.
Na een lange reis is het vaak heerlijk om weer thuis te komen, maar je levensloop kent geen thuis. Bij elke stap die je neemt, laat je iets achter je. Je moet telkens afscheid nemen om weer iets nieuws te gaan doen. Dat lijden hoort bij het leven dat we leiden'.

© Copyright 2009: Benno Tutein Nolthenius Benno Tutein Nolthenius

-

2009

MAASTRICHT - UNIVERSITEITSGEBOUW - Maastricht Graduate School of Governance

SOLO-presentatie: 'Waar de voeten staan.......I' - i.s.m. Kunsthuis Hubens.
'Waar de voeten staan……' is de werktitel van een langlopend project.HISTORISCH PERSPECTIEF - tekst bij expositie in MGSoG (Maastricht Graduate School of Governance, Universiteit Maastricht) - door Theo Hubens.


Hedendaagse actuele beeldende kunst zou meer vanuit kunsthistorisch oogpunt geanalyseerd en beoordeeld (gerecenseerd) moeten worden. Dat is goed voor meer differentiatie en specificatie, een grotere betrokkenheid van meer mensen, het maatschappelijke belang en het onbelemmerde voortbestaan van deze kunst.

Als galerie willen wij daar een gewoonte van maken. Hoe moeilijk het ook is. Wat Titia betreft bij dezen een eerste poging. In mei 2009, als we ook weten 'waar het hoofd is' de volgende poging. In de tussentijd kan iedereen die zich geroepen voelt met ons meedenken.

Titia Eggen denkt goed na over wat zij maakt, hoe ze dat doet en is heel precies in wat zij doet. Zij werkt vanuit een doordacht concept, dat zij stap voor stap uitwerkt. Dat concept inspireert haar en richt haar creativiteit op het doel dat zij voor ogen heeft: een beeld, puur qua idee en vorm. De creativiteit gaat niet met haar op de loop. Het gaat haar niet om een performance o.i.d. maar om het 'beeld' als kunstwerk. Goed ontworpen, vakbekwaam gemaakt, met betekenis en artistieke waarde. Gebruikmakend van kennis en verstand en in mindere mate gedreven door passie en op gevoel. Historisch gezien is haar werk een vervolmaking van bepaalde vormen van de conceptuele kunst van eind vorige eeuw. Een verzamelnaam voor allerlei pogingen om de beeldende kunst nog meer te bevrijden en te vernieuwen. Met als resultaat, dat er openingen geslagen zijn en wegen gebaand, waarvan kunstenaars nadien gebruik maken. Vaak weten zij het zelf niet eens of willen het niet weten. En toch zijn ze bezig 'conceptuele kunst' verder te ontwikkelen. Titia Eggen is er een van.

(Lia Plaisier en Theo Hübens - januari 2009)

-

2008

'WAAR DE VOETEN STAAN - WAAR HET HOOFD IS’.

Dagelijks verplaatsen wij ons van A naar B en de meeste tijd zijn we in gedachten en maar half in het hier en nu. We zijn altijd ergens. Fysiek of mentaal.
Bijna iedereen wil in meer of mindere mate ontsnappen aan tijd en werkelijkheid door verstrooiing te zoeken of door zich te verplaatsen in een andere wereld. Dit doen we van nature. Deels uit nieuwsgierigheid, maar ook vanuit een behoefte de wereld en het leven te doorgronden.
In het project “Waar de voeten staan........ waar het hoofd is” werk ik met beelden die gaan over het “ergens zijn”, zowel fysiek als mentaal.
Het accent verschuift telkens van beelden over de fysieke aanwezigheid: waar de voeten staan, naar beelden over het in gedachten zijn, heel ergens anders: waar het hoofd is.

Titia Eggen – 2008vloerbeelden

2011 - retrospectPosted by titia eggen Sun, April 15, 2012 21:55:24
recht van overpadTOP >> .... <<